Om museet

Om Roskilde SlagterMuseum

Formænd

Karl Teglmand, tidligere forstander på Slagteriskolen og som i 90’erne var med til at stifte Roskilde SlagteriMuseum, fratrådte grundet svigtende helbred formandsposten i 2015.

Herefter overtog oldermand Erik Michelsen formandsposten, men da han døde kort efter tiltrådte Ejvind Nørskov Laursen, som konstitueret formand. Ejvind Nørskov Lauersens baggrund var en stilling som direktionssekretær i Danske Slagterier. Det lykkedes ham at få gennemført overførslen af containeren med informationsmateriale til Landbrugs Museet.

I årene op til 2016 havde museumsforeningen pådraget sig en gæld på ca. kr. 100.000 fra ombygningen af 1. salen i Ringstedgade, Det er lykkedes for medlemmer af Københavns Slagterlaug med oldermand Egon Hornsleth i spidsen at få gælden ud af verden ved fremstilling og salg af spegepølser i Museumsbutikken.

Da der i dag ikke i dag er en slagtermesterforening i Roskilde er medlemmer fra Københavns Slagterlaug en uerstattelig opbakning for Museumsforeningen i Roskilde og de aktiviteter der foregår her. Slagtermuseet modtager ikke offentlig støtte.

Bestyrelsen 2017

Erik Nielsen, Finn Wiinberg, Frans Lerche Biessy, Egon Hornsleth, Niels Frørup Hansen, Helge Taul og Finn Mortensen.

I 2018 fratrådte Franz Lerche Biessy bestyrelsen, men forsatte i butiksgruppen. I stedet tiltrådte Karin Andersen, som i en årrække havde været ansvarlig for Slagteriskolens mediatek.

Frivillige medarbejdere:

Butiksgruppen:

Erik Nielsen
Finn Mortensen
Finn Wiinberg
Frans Lerche Biessy
Helge Taul
Niels Hansen Haslev

Sekretariatsgruppen:

Karin Andersen
Vagn Schmidt Møller
Mogens Christensen
Bent Ellevang