Om museet

Roskilde-slagtermuseum.dk

På grund af svigtende helbred fratrådte Karl Teglmand formandsposten i 2015,

Erik Michelsen

Herefter overtog oldermand Erik Michelsen formandsposten, men da han døde kort efter tiltrådte Ejvind Nørskov Laursen, som konstitueret formand. Ejvind Nørskov Lauersens baggrund var en stilling som direktionssekretær i Danske Slagterier. Det lykkedes ham at få gennemført overførslen af containeren med informationsmateriale til Landbrugs Museet.

 

I årene op til 2016 havde museumsforeningen pådraget sig en gæld på ca. kr. 100.000 fra ombygningen af 1. salen i Ringstedgade, Det er lykkedes for medlemmer af Københavns Slagterlaug med oldermand Egon Hornsleth i spidsen at få gælden ud af verden ved fremstilling og salg af spegepølser i Museumsbutikken.

Da der i dag ikke i dag er en slagtermesterforening i Roskilde er medlemmer fra Københavns Slagterlaug en uerstattelig opbakning for Museumsforeningen i Roskilde og de aktiviteter der foregår her. Slagtermuseet modtager ikke offentlig støtte.

Se Slagterlaugets hjemmeside:  www.slagterlauget.dk

Bestyrelsen 2017

I 2018 fratrådte Franz Lerche Biessy bestyrelsen, men forsatte i butiksgruppen. I stedet tiltrådte Karin Andersen, som i en årrække havde været ansvarlig for Slagteriskolens mediatek.

Karin Andersen

Frivillige medarbejdere:

Butiksgruppen:

Erik Nielsen
Finn Mortensen
Finn Wiinberg
Frans Lerche Biessy
Helge Taul
Niels Hansen Haslev

Sekretariatsgruppen:

Karin Andersen

Vagn Schmidt Møller

Mogens Christensen

Bent Ellevang